Inloophuis een oase van begrip

Inloophuis Hoogvliet is sinds haar bestaan een steeds belangrijker plaats gaan innemen voor mensen die te maken hebben met kanker of er ooit bij betrokken waren.
Vaak heeft men behoefte aan een praatje met een lotgenoot, soms wil men slechts aanwezig zijn en worden begrepen zonder uitleg, dat kan in het Inloophuis. Zomaar zielig zijn met z’n allen is er niet bij, er is van alles te doen en niemand krijgt de kans om weg te glijden in eenzaamheid, men pakt elkaar aan de hand en beurt je weer op. Vooral het dingen samen, of individueel, doen is een bindmiddel bij het Inloophuis. Zo zijn er diverse workshops waar men vrijwillig aan kan meedoen, niets is verplicht. Ook de gezamenlijke lunch is elke keer weer een mooie beleving, allemaal mensen die elkaar begrijpen, ook zonder woorden.

Onderkomen
Hoewel het Inloophuis zich bevindt in een kerkgebouw, de Antwoordkerk aan de Kruisnetlaan, is het initiatief niet kerkgebonden. De kerk geeft het Inloophuis een onderkomen uit sociaal oogpunt en beide hebben elkaar omarmt in de strijd mensen die te maken hebben, of gehad, met kanker, er weer bovenop te krijgen en rust te geven. Gelukkig zijn er sponsors die dit mooie initiatief ondersteunen, maar wat extra sponsoring is zeker welkom want ook het Inloophuis heeft te maken met de recessie.

Kunst
Tijdens de activiteiten worden er niet alleen lekkere cakejes gebakken maar ook ware kunstwerken gemaakt, ook voorlichtingsmiddagen horen er bij. Airbrusch is ook kunst en dat liet kunstdocent Melvin van Gool zien door op de binnenplaats van de kerk een prachtig natuurvenster te schilderen.
Een mooie plek om gewoon eens binnen te lopen als u daar behoefte aan heeft, kanker verwerken begint bij overwinnen, daar kan misschien het Inloophuis een stukje bij helpen.

Elke donderdag van 10.00 tot 16.00 uur mag u binnenwandelen, zonder afspraak en zonder dat men wat van u verwacht. Wilt u meer info of sponsoren, kijk dan op www. stichtingankh.nl. Ook kunt u bellen met co÷rdinator Wilma van der Wende, telefoonnummer 06-28645315.

J.K.

 

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters