Steppend naar Londen voor het goede doel

Van 25 augustus t/m 2 september vindt er een bijzonder sportevenement plaats. Een groep van 20 sporters en verzorgers zal zich namelijk met behulp van een 3-persoonsstep vanuit Spijkenisse (Hoogvliet, Vlaardingen en Hoek van Holland) naar Londen verplaatsen waar de Paralympische Spelen plaatsvinden.

Steppen met een visuele beperking
Het team van steppers is een zeer gevarieerd gezelschap. Zo zijn er steppers die nauwelijks ervaring hebben maar er doen ook steppers mee die al duizenden kilometers in de benen hebben. Ook zullen er een aantal visueel gehandicapte sporters meedoen met de tocht naar Londen. Dit maakt het evenement voor het gehele team extra bijzonder. De visueel gehandicapten zullen doordat ze niet of nauwelijks kunnen zien hun andere zintuigen intensiever gebruiken. Maar ook de andere sporters ervaren de tocht hierdoor op een intensere manier.‘Ik mag de ogen zijn van de steppers met een visuele beperking en samen gaan we een geweldige prestatie neerzetten.’, aldus Joop van der Hor, initiatiefnemer van het steppen op de 3-persoonssteppen.

Doel
De gehele groep is hard aan het trainen om op 25 augustus van start te kunnen gaan met deze bijzondere tocht van ruim 600 kilometer. Sport Compass wil met deze tocht de gehandicapten-sport in al haar facetten onder de aandacht brengen. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald wordt besteedt aan de introductie van het blindenvoetbal in Nederland. Deze inmiddels Paralympisch erkende sport wordt in ons land nagenoeg niet beoefend en daar moet wat ons betreft zeker verandering in komen.

Help mee!
Samen met de steppers wordt er hard gewerkt aan het binnenhalen van geld en goederen. Op verschillende manieren kunt ook u, uw steentje bijdragen.

Een donatie kunt u overmaken op:
Rabobanknr: 3295.61.502 o.v.v.: betaling Londen 2012

Daarnaast kunt u ons ondersteunen door materialen, goederen, vrijwilligers of vervoer aan te bieden.
Het totaal opgehaalde bedrag wordt tijdens de feestelijke kick-off  op 25 augustus bekend gemaakt. De voorbereidingen hiervan zijn op dit moment in volle gang. Deze en alle andere ontwikkelingen rondom het stepevenement volgt u via onze website
www.sportcompass.nl  en   http://www.reunie-zeskamp-hoogvliet.nl Met uw netwerk kunnen wij ons bereik vergroten en meer inzamelen, dus geef het door!

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters